‘Wirrewar’ is een clowneske mimevoorstelling met minimale middelen en met grootse fantasie, speciaal voor peuters en kleuters!

 

Een grote draad, een kleine draad, ze dansen van links. Wat een mooie kleuren en wat voelt dat bijzonder zacht! Van opzij, dan bovenlangs, dan weer onderdoor. Meneertje speelt met de draadjes. Totdat, oh nee! Alles zit heel ingewikkeld in elkaar gewikkeld en helemaal in de war. Het lijkt wel een hele grote knoop, hoe krijgt hij dat nu uit elkaar? Wat een grote Wirrewar! Waar begint de draad? Waar eindigt het? Meneertje weet
het niet meer. Hij is de draad kwijt! Steeds meer draad komt tevoorschijn. Alles gaat in de knoop!

Meneertje is in de war, Meneertje zit in de war! Hij zit vast tussen draad, wol en knopen. Maar hij lijkt zelf wel gemaakt van elastiek! Hij vecht tegen de draad en de draad knoopt de eindjes aan elkaar. Van boven naar onder vormen de draadjes een web en Meneertje springt, hinkt, kruipt, sluipt en vangt de draad. Hij is ondertussen wel wat kwaad, stomme draad! Vanaf nu is hij tegendraads, jullie ook? Weg met de Wirrewar van draad! Meneertje vindt een bolletje mooier dan een knoop! Zal het Meneertje lukken de draad te ontknopen en uit de Wirrewar te ontsnappen? Misschien heeft hij alleen maar wat extra handjes uit het publiek nodig. Help jij Meneertje uit de Wirrewar?

Efrem Stein weet met zijn eerlijk en open spel de allerkleinsten van het begin tot het einde vast te houden met een even eenvoudig als speciaal concept. Wat kan je allemaal doen met inpakpapier. Van het uitpakken van de rol tot het scheuren van het papier, alles krijgt magische proporties. (…) Zeker op het einde als de kinderen een stukje papier krijgen dat ineens van de gigantische waarde blijkt te zijn. Dat bewijst vooral hoe secuur Efrem met de voorstelling omgaat.”

Johnny De MeijerKlein Festijn