Theater Jaski

Theater Jaski is het jeugdtheatergezelschap van regisseur/schrijver Kiki Jaski en muzikant/liedjesschrijver Jan Groenteman. Het gezelschap kenmerkt zich door bijzondere muzikale samenwerkingen tussen topmusici en acteurs, met pakkende nieuwe liedjes en verhalen vol fantasie waar kinderen en volwassenen zich in herkennen. Theater Jaski werkt nauw samen met Het Concertgebouw waar duizenden kinderen, ouders en leerkrachten hartstochtelijk meezongen met ‘Mannetjes van de tijd’, hun meest recente voorstelling. Vanuit Het Concertgebouw wordt voor elke voorstelling een uitgebreid educatieprogramma ontwikkeld dat beschikbaar is voor de theaters/scholen waar gespeeld wordt.

Kiki Jaski is een regisseur met liefde voor muziek en een groot gevoel voor humor. Met haar eigen gezelschap Groenteman & Vrouw maakt ze samen met Jan Groenteman voorstellingen voor volwassenen die de grote thema’s niet schuwen en bij Het Concertgebouw maakte ze jeugdvoorstellingen met o.a. Amsterdam Sinfonietta, Calefax,Tania Kross en Georgina Verbaan. Ze is vaste regisseur voor het Spoorwegmuseum. Daarnaast is ze hoofd educatie bij Poldertheater, een gezelschap voor middelbare scholieren in Amsterdam.

Ze regisseerde ‘Welkom bij mijn zielige jeugd’ van Aaf Brandt Corstius en speelde in verschillende voorstellingen van Golden Palace.

Jan Groenteman is liedschrijver en pianist. Hij schreef nummers voor voorstellingen van Alex Klaasen, Paul de Leeuw, Henry van Loon, Plien & Bianca, Pieter Kramer, Marcus Azzini e.v.a. Hij maakte muziek bij jeugdtheatervoorstellingen van Marije Gubbels, Theater Sonnevanck en Het Concertgebouw. Ook schreef hij nummers voor verschillende Nederlandstalige artiesten en Het Klokhuis.

Percossa

Percossa bestaat uit vier mannen voor wie het ritme geen geheimen meer kent. Ieder brengt zijn eigen specialiteit mee en zo ontstaat er een groep die uitblinkt in virtuositeit en verscheidenheid. Een voorstelling van Percossa is als een rit in een achtbaan; omhoog en omlaag gaat het met altijd onverwachte bochten terwijl er uit het niets een looping kan opduiken. Met duizelingwekkende snelheid sleurt Percossa zijn publiek mee van de ene opwindende soort slagwerkmuziek naar de andere.

Binnenkort is Theater Jaski hier te zien

Nieuws & voorstellingen van Theater Jaski

[the_grid name=”Theater Jaski”]