Efrem Stein

Efrem Stein maakt solovoorstellingen met minimale middelen en met grootse fantasie, speciaal voor peuters en kleuters. In zijn spel is het uitgangspunt vrijwel altijd humor. De kracht van Efrem ligt in het verbinden met de kinderen. Hij observeert wat er gebeurt in de groep en speelt daarop in. Met weinig woorden en met veel ruimte voor eigen interpretatie en spel door de kinderen.

Hij begon zijn studie aanvankelijk om beeldend kunstenaar te worden. Na één studiejaar aan de kunstacademie in Den Bosch, besloot hij zich te richten op theater en bewegingskunst. In 2003 studeerde hij af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, als acteur en theatermaker. Hiernaast volgde hij een aantal studiejaren de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien werkt hij als performer, mimespeler, theatermaker en docent. Veelal locatiegebonden.

Tot 2018 was hij verbonden als maker aan De Witte Olifant in Almere, een atelier voor kunstenaars met een beperking. Van 2013 tot 2018 werkte hij voor Stichting Kleintjekunst. Met zijn eigen solo ‘Lukas op Bezoek’ speelde hij op kinderdagverblijven en basisscholen. Sinds 2017 is hij onderdeel van het theatergezelschap Elusive Sparkle. Efrem Stein laat zich inspireren door de natuur en door beeldende kunst. Het onbenoembare spreekt hem aan. Daar waar geen woorden voor te vinden zijn, maar sterk voelbaar is in je lijf. In zijn voorstellingen streeft hij ernaar om soortgelijke ervaringen te creëren.

Door de jaren heen raakte Efrem Stein gefascineerd door de clown. De kracht van de eenvoud, van spelen zonder oordeel en met verwondering voor het onbekende dat zal komen. De interactie is intens en vaak wonderlijk. Zoals in Noorwegen waar hij als clown speelt voor zieke kinderen en voor volwassenen met dementie. Als acteur gebruikt hij de clown als spelbron.

Binnenkort is Efrem Stein hier te zien

20 7 2024 – Rokkerol, Efrem Stein
Op De Wolken, Gent
21 7 2024 – Toedelejoe, Efrem Stein
,
21 7 2024 – DiscoDip, Efrem Stein
Op De Wolken, Gent
20 10 2024 – Rokkerol, Efrem Stein
De Mess, Naarden
26 10 2024 – DiscoDip, Efrem Stein
Theater het Kruispunt, Barendrecht
10 11 2024 – DiscoDip, Efrem Stein
Amstelveens Poppentheater, Amstelveen
1 12 2024 – Pakkepapier, Efrem Stein
De Goudse Schouwburg, Gouda
18 12 2024 – DiscoDip, Efrem Stein
Schouwburg en Congrescentrum Orpheus, Apeldoorn
16 2 2025 – Rokkerol, Efrem Stein
BREStheater, Brielle
9 3 2025 – Rokkerol, Efrem Stein
Zinder, tiel
Efrem maakt clowneske voorstellingen voor de aller kleinste

Nieuws & voorstellingen van Efrem Stein

[the_grid name=”Efrem Stein”]