Mark van Vliet

Mark van Vliet maakt energiek muziektheater vol fysiek spel, humor en fantasie. Op een speelse wijze laat hij klassieke muziek tot leven komen. De combinatie tussen bekende klassieke klanken van verschillende componisten en zijn muzikale slapstick zorgen voor snelle, afwisselende voorstellingen bomvol spelplezier. Zijn voorstellingen gaan niet alleen om kijken, maar ook om brullen, verbazen, zingen, springen en lachen.

Mark heeft als doel om klassieke muziek op een toegankelijke wijze aan een grote jonge doelgroep te presenteren. Klassieke muziek is geen “hoogstaande muziek”, niet mooier of beter dan rock, blues of pop. Je hoeft het niet per se in een concertzaal te zien om ervan te kunnen genieten. Het is net zo mooi en bijzonder op scholen en in theaters. Dat is wat Mark zijn publiek laat ervaren. Mark prikkelt je fantasie. Met zijn zelf geschreven muzikale verhalen en liedjes, gebaseerd op beroemde composities, brengt hij klassiek muziektheater dat rockt!

Binnenkort is Mark van Vliet hier te zien

6-10-2024 Peter zonder wolf, Mark Van Vliet
Bibliotheek Rotterdam, Rotterdam
29-10-2024 Peter zonder wolf, Mark Van Vliet
Theater Kikker, Utrecht
30-10-2024 Peter zonder wolf, Mark Van Vliet
Theater Kikker, Utrecht
5-11-2024 Peter zonder wolf, Mark Van Vliet
Stichting Agora Rucphen, Rucphen
17-11-2024 Peter zonder wolf, Mark Van Vliet
Stadsgehoorzaal Kampen, Kampen
5-1-2025 Peter zonder wolf, Mark Van Vliet
Podium Hoge Woerd, De Meern
18-5-2025 Pluizenaar, Mark Van Vliet
Westlandtheater De Naald, Naaldwijk

“Met veel humor en artistiek vakmanschap laat Mark kinderen ongemerkt en ongedwongen kennis maken met klassieke muziek. Mark van Vliet is een acterende wervelwind die iedereen, jong èn oud, vastpakt en meeneemt op zijn wonderbaarlijke reis met de Reuze Dwerg.”

Olaf van de Ven Theatermaker Meneer Monster

“Mark van Vliet beheerst de kunst van de ultieme one-manshow, maar weet ook feilloos hoe een kind zich zou voelen als hij alleen in de kamer zou zijn met een vlieg in de buik… Knap gedaan.”

Marleen HiemstraCultuurbarbaartjes

“We hebben zeer genoten van Mark, niet alleen van zijn voorstelling maar ook van zijn persoon. En dat geldt ook voor de kinderen. Fantastische voorstellingen. Dank!”

Fred Tuinder Programmeur Fluxus

[instagram-feed hashtag=”#markvanvliettheater”]

Nieuws & Voorstellingen

[the_grid name=”Mark van Vliet”]